Мистецтво живого слова

Керівник гуртка:  Ляхович Леся Михайлівна

У процесі формування світогляду молодого покоління особливе місце посідає мистецтво живого слова і мистецтво літератури.  Любов до слова, вміння бачити прекрасне і самому його творити – основне, що розвивають і виконують в собі вихованці гуртка.

Метою кожного нашого заняття є пізнання нового, розкриття того, що облагороджує людину, робить її доброю, правдивою, відкритою, чесною. Діти вчаться спостерігати досліджувати, декламувати вірші, любити поезію, відчувати її.

 

 

Важливо, щоб свої вміння та досягнення набуті під час занять та репетицій, вихованці мали можливість демонструвати і шліфувати в умовах сцени, діставати моральне задоволення від вдалого виступу, відчувати захоплення вдячних слухачів. 

На заняттях гуртка поряд із традиційними формами та методами роботи активно використовую нестандартні, нетрадиційні заняття: тематичні свята, концертні виступи, усні журнали, імпровізовані телевізійні та радіопередачі.

Вихованці часто подорожують, бувають на екскурсіях, готують літературно-просвітницькі години, різноманітні інсценізації, зустрічі з поетами-земляками, з цікавими людьми, беруть участь у літературних конкурсах, фестивалях, конференціях.