Спортивний туризм

Керівник гуртка:  Медведєв Орест Іванович

У гуртку спортивного туризму вивчають техніку пішохідного туризму, вчаться долати природні перешкоди будь-якої складності і за будь-яких погодних умов, правильно розпалити вогнище та влаштувати похідний табір,  вчаться працювати з мотузкою, в’язати вузли, що застосовуються в туристській практиці.

 

 

Вміти користуватись компасом та картою повинен кожен турист, а тому цьому питанню в гуртку приділяється велика увага. Правильне орієнтування на місцевості – це запорука успішного проведення походу.

Не останнє місце в роботі гуртка займає скелелазіння – вид спорту, який заслужено користується популярністю в учнівської молоді. Проводяться окремі змагання з цього виду.

 

 

Вже традиційними стали походи по рідному краю, не тільки пішохідні, а й велопоходи, в яких гуртківці удосконалюють свій туристський досвід.

Категорійні і степеневі походи в гори, зокрема в Карпати, дають можливість вихованцям ознайомитись з унікальними природними регіонами нашої України. Сплави по річках  Дністер та Лімниця стали знахідкою для любителів пригод екстремального відпочинку.

Учасники гуртка, які хоч раз побували на обласних змаганнях зі спортивного туризму, назавжди запам’ятають  це грандіозне свято спортивного завзяття.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей гурток для тих, хто не боїться труднощів, любить екстрім та пригоди, і в ньому немає місця для слабодухості.