Початкове технічне моделювання

Керівник гуртка: Михайлиця Наталя Ігорівна

Початкове технічне моделювання є першою сходинкою у підготовці гуртківців  до майбутньої роботи технічного напрямку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На заняттях гуртка початкового технічного  моделювання  вихованці вчаться проявляти творчу ініціативу, фантазію, ознайомлюються зі світом техніки, найпростішими технологічними процесами, технічним моделюванням, конструюванням.

 

 

 

 

Робота в  гуртку спрямована на формування в дітей системного мислення, вміння бачити зв’язок технічної творчості з предметами шкільного курсу (математика, мистецтво, технології).

Вихованці працюють з різноманітними матеріалами та інструментами.

Майструючи іграшки та моделі машин, юні любителі техніки не тільки копіюють готові зразки, а й конструюють власні вироби. Саме тому захоплення гуртківців технікою переростає в технічну творчість.

Гуртківці є  неодноразовими призерами районних, обласних виставок та змагань з початкового технічного моделювання.

 

 

Керівник гуртка: Погорицька Ольга Василівна

Основним у роботі гуртка початкового технічного моделювання є  засвоєння початкових технічних і технологічних знань, елементарних уявлень і понять, ознайомлення зі світом техніки, найпростішими технологічними процесами, графічною грамотністю, елементарною електротехнікою, технічним моделюванням, конструюванням і дизайном;

 

 

 

 

формування графічної грамотності, вмінь і навичок роботи з різноманітними матеріалами та інструментами, виготовлення іграшок, моделей машин і механізмів, вміння застосовувати отримані знання на практиці;  забезпечення розвитку просторового та логічного мислення, уяви, фантазії, конструкторських здібностей;    здатності проявляти творчу ініціативу, вирішувати творчі завдання; формування стійкого інтересу до технічної творчості.