Літературний

Керівник гуртка:  Павленчак Віра Василівна

   Літературний гурток – це об’єднання талановитої молоді, що має нахил до літературної діяльності, поетичної творчості.

Завдання літературного гуртка розвивати творчу особистість дитини, її природні здібності через мистецтво слова, красу рідної мови. На основі вивчення найкращих зразків української та світової літератури, поезії, публіцистики формувати в дітей естетичний смак, національну свідомість, повагу до культурних традицій України та інших народів.

  Літературний гурток  випускає власну стінгазету «Світ поезії», співпрацює з Козівською районною газетою «Вільне слово», гімназійною газетою «Сузір’я”, шкільною газетою «Школаж».

  Вихованці літературного гуртка беруть активну участь у конкурсах, фестивалях районного та обласного рівня, займаються науково-дослідницькою (краєзнавчою) роботою, пишуть власні вірші, казки, оповідання, ходять в походи, експедиції, на екскурсії, друкуються у виданнях.

Літературний гурток будує свою роботу на засадах загальнолюдських цінностей, гуманізму, патріотизму, демократизму, плюралізму думок, творчих ініціатив і поглядів, а також любові до української мови, літератури та мистецтва.