Зразковий ансамбль танцю «Росинка»

Керівник гуртка:  Данилів Галина Йосипівна

Український танець – то насправді диво.
У який так тісно навіки вплелись
Помисли народу, його пісня зрима, почуття й надії ріками влились.
Запальні, веселі, ніжні та ліричні
Незрівнянні й різні, кожному танки.
Житиме між нами це мистецтво вічно,
Тішитиме душу і серця завжди !!!

Ансамбль танцю  «Росинка»  сформувався на базі гуртків народного танцю в 1984 році при Козівському районному будинку піонерів. В 1986 році ансамбль удостоєний Міністерством освіти і науки України звання «зразковий художній колектив».   

Метою зразкового ансамблю танцю «Росинка» є навчити вихованців красоті і виразності рухів, формування світогляду пізнання навколишнього світу, розвиток логіки, пам’яті, уваги, творчої активності, смаку в процесі хореографічного виховання.  Колектив влився у струнку систему художньо-естетичного виховання та осягнення навиків хореографічного мистецтва. З кожним роком розширюється репертуар, властивий регіонам України. В колективі проводиться робота із  дослідження та відновлення давніх звичаїв і обрядів нашого краю.

В репертуар ввійшли постановки  зимового та весняно-літнього циклу. 

Завданням ансамблю є формування у вихованців танцювальних навичок, оволодіння танцювальною культурою, а також розвиток цілого ряду рис: почуття колективізму, працьовитості, зібраності, витримки, наполегливості, цілеспрямованості, вміння долати труднощі і виявляти повагу до творчої діяльності інших.

На сьогоднішній день, маючи своє неповторне творче обличчя, «Росинка» є одним з кращих дитячих колективів, який постійно займає призові місця на обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах.

Зразковий ансамбль танцю є певним символом відродження та популяризації хореографічної культури України. Колектив  неодноразово  презентував високе мистецтво українського танцю у Польщі, Болгарії, Туреччині і Чехії.

За  сумлінну працю колектив і його керівник Данилів Г.Й. нагороджений десятками грамот, дипломів  та гран-прі, зокрема Почесною Грамотою Міністерства культури України.

 

Досвід показує, що успіх у мистецтві хореографії є за низки умов – професійного підходу до справи, працелюбності вихованців і великої любові керівника до своїх гуртківців. Завдяки цим простим істинам відбувається багатогранне формування духовної культури підростаючого покоління.