Картинг

Керівник гуртка:  Петько Юрій Васильович

 На заняттях гуртка картингу проводиться робота з вихованцями спрямована на розвиток технічних здібностей  та їх профорієнтація. База, яка була створена за останні 7 років, дозволяє проводити заняття використовуючи різні засоби навчання.  Акцент ставиться не тільки на розвиток моторно-рухових навичок під час проведення навчально-тренувальних занять з водіння, але і на розвиток знань, вмінь та навичок, які вдосконалюються і розвиваються під час експлуатації та обслуговування своїх «бойових» машин, за якими закріплені вихованці.

 

 

На заняттях проводяться слюсарні, токарні, фрезерні роботи з металом  на верстатах, використовується багато ручного та електроінструменту. Вихованці мають змогу ознайомлюватись з різними видами матеріалів та роботи з ними.

Навчально–виховний процес базується на особистісному підході і роботі з кожним вихованцем. Великою мірою це обумовлено матеріальною – технічною базою.

Проводяться між гурткові змагання, такі як  шосейно-кільцеві перегони (картинг), змагання радіокерованих автомобілів. В рамках Тижня науки і техніки, який проходить кожного року в Козівському БДЮТ, проводяться конкурси: кращий механік, краща механічна модель з конструктора, екскурсії, походи.

Протягом всього навчання у гуртку картингу, вихованці беруть участь у змаганнях районного, обласного, всеукраїнського рівнів. Під час цих змагань та конкурсів визначаються переможці, які гідно представляють наш заклад на всіх рівнях. Про досягнення краще за все говорять численні нагороди вихованців гуртка. Впродовж останніх років картингісти виступали на змаганнях, які проводились в Києві, Полтаві, Тернополі, Львові, КамянціПодільському.

В річному плануванні виховного процесу розставлені  акценти на практичних заняттях з обслуговування карта та навчально-тренувальних заїздах. Вихованці гуртка мають змогу виїжджати та тренуватись на картодромі в м.Тернопіль. З цією метою ведеться тісна співпраця з ТОКЦНТТШУМ.

На таких тренуваннях, де збираються спортсмени з цієї області, проходить обмін досвідом та удосконалення майстерності водіння в умовах наближених до тих, які є на змаганнях.

Вихованці  долучились до робіт з упорядкування нової картингової траси в місті Тернопіль. Зокрема, насипали ґрунт в місцях планування газонів, проводили викошування цих газонів, займались прибиранням території, фарбували бордюр. Брали активну участь в підготовці та проведенні змагань, які проводились на картодромі протягом двох останніх років. В такий спосіб діти долучались до суспільно-корисної роботи, навчились працювати в колективі та переживати і відповідати за кінцевий результат. Завдяки тісній співпраці з ГО ФКТО (громадська організація федерація картингу Тернопільської області) вихованці гуртка  отримують фінансову допомогу для ведення своєї діяльності, як команди.

Вихованці розробляючи та виготовляючи вироби на виставку « Наш пошук і творчість – тобі, Україно!» займають призові місця. У 2013 р. робота «Діюча модель двигуна МВВЗ» була відзначена дипломом другого ступеня на всеукраїнському етапі цього конкурсу.