Історична довідка

Позашкільний заклад в смт. Козова відкрито в 1953 році на вулиці Шкільній (неподалік Козівської середньої школи). Директором Козівського будинку піонерів була призначена Галько Надія Іванівна. Тут діти отримували можливість доцільно проводити свій вільний час, розширювати пізнавальний кругозір.

У 1960-1961 навчальному році розширюється мережа гуртків, на цей час працює 12 гуртків (директор Тиркало Ю.Т.).

У зв’язку з укрупненням районів, позашкільна установа в селищі стає зональною і належить до Бережанського району (директор Бурий Ф.М.).

В 1964-1965 навчальному році організовано роботу туристсько-краєзнавчих гуртків та гурток бального танцю (директор Козицька К.Д.).

З 1971 по 1998 рік директором закладу працювала Нечай Віра Григорівна.

У зв’язку з оголошенням Організацією Об’єднаних націй 1979 рік – роком Дитини, Будинок піонерів переведено в більше приміщення, нині діюче. В 1990 році перейменовано Будинок піонерів на Будинок творчості школярів,а в 2002 році позашкільний заклад перейменовано на Козівський районний будинок дитячої та юнацької творчості.

За 64 років діяльності БДЮТ пройдено шлях від окремих гуртків до багатопрофільної установи.

Тепер це заклад комплексний (директор Стасишин Г.Я. з 1999 року). Його робота спрямована на розвиток у дітей творчих здібностей, виховання високих моральних якостей, формування громадських принципів.

Якість позашкільної освіти безпосередньо пов’язана з компетентністю педагогічних кадрів, їх професійним і культурним рівнем, творчим потенціалом.

Залишити коментар